2012. május 30., szerda

ÉRETTSÉG..

















„A szerelmet nem a házasság teszi tönkre. A szerelmet azok az emberek teszik tönkre, akik nem tudják, hogyan kell szeretni. A szerelmet elsősorban az teszi tönkre, hogy nincs is, csupán álomvilágban élsz. A valóság pedig lerombolja ezt az álmot. Amúgy a szerelem örök, az örökkévalóság része. Ha felnősz, és megismered a szerelmi élet művészetét, elfogadod a valóságát, napról napra növekszik benned..

A szerelmet semmi nem pusztíthatja el. Ha megvan, egyre csak növekszik.

Én azonban úgy gondolom, hogy a legtöbb esetben nincs is meg. Félreértelmezed az érzéseidet, valami más volt – talán szexualitás, nem vonzalom. Ha ez a helyzet, akkor el fog pusztulni, mert amint magadévá tetted a nőt, a szexuális vonzalom elillan. A szexuális vonzalmat, az ismeretlen tartja életben – ha egyszer megízleled a nő vagy a férfi testét, a szexuális vonzalom eltűnik. Ha a szerelmed nem volt egyéb, mint szexuális vonzalom, akkor el kell tűnnie.
Soha ne téveszd hát össze a szerelmet, valami mással. Ha a szerelem, tényleg szerelem… Mit értek az alatt, hogy „tényleg szerelem”?

Azt, hogy elég, ha csak a másik jelenlétében vagy, és hirtelen máris boldognak érzed magad, elég, ha csak együtt vagytok, és máris eksztázist élsz át, elég, a másik puszta jelenléte, hogy betöltse a szíved és valahol nagyon mélyen.. valami dalolni kezd a szívedben, harmónia tölt el. A másik puszta jelenléte segít, hogy egyben legyél, hogy megtaláld a középpontodat, hogy szilárdan állj a lábadon. Ez a szerelem.

A szerelem nem szenvedély, a szerelem nem érzelem.

A szerelem az, amikor valahol nagyon mélyen tudod, hogy valaki kiegészít téged. Hogy valaki egésszé tesz. A másik jelenléte erősíti a jelenlétedet. A szerelem szabaddá tesz, hogy önmagad légy; semmi köze a birtokvágyhoz.
Úgyhogy vigyázz – sose gondolj úgy a szexre, mintha szerelem volna, különben becsapod magad. Légy éber, és amikor valakivel azt kezded érezni, hogy csak a jelenléte, a puszta jelenléte elég, hogy boldoggá tegyen, - semmi másra nincs szükséged; nem kérsz semmit, csak a jelenlétét, pusztán azt, hogy a másik legyen…

Amikor úgy érzed, valami kivirágzik benned, ezer és egy lótusz bont virágot, akkor szerelmes vagy.

Akkor képes leszel megbirkózni minden nehézséggel, amit a világ állít elétek. A sok gonddal, a sok aggodalommal is – mindegyiken túljuttok majd, és szerelmetek egyre csak nő, egyre több virágot hoz, mert minden nehéz helyzet kihívássá válik. És a szerelmetek, azáltal, hogy legyőzi ezeket, egyre erősebb és erősebb lesz..”

(OSHO)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üdv olvasó,

Amennyiben megjegyzésed közzétennéd -megkérlek, hogy lehetőleg névvel tedd azt.

Megértésed köszönöm.

Meséld el :)

I See U - Mutasd meg magad
Névnap és dátum script