2009. december 24., csütörtök

Gondolatok..

Van úgy, hogy nem tudod miért is létezel, van úgy, hogy nem tudod ki vagy.. Ez a "nemmtudommagamsemmilyenerzes" amikor nem találod helyed a világban, nem találod a lelki békéd, és leggyakrabban nem találod azt a személyt, aki mellett önmagad lehetnél, és bármennyire is jól érzed mellette magad nincs szükséged álarcokra. Mindnyájan áldozatai vagyunk ennek az érzésnek, az érték a változó.

De ez is átmeneti, mint minden más az életünkben.. mert ha figyelmesen körültekintesz, és nem csak nézel, hanem látsz is, észreveszed, hogy a porszem, amit kezedben tartasz nem egy porszem, hanem kavics.. kavics volt.. és a kavics, amit kezedben tartasz nem egy kavics, hanem szikla.. szikla volt.. Néha, muszáj a múltba tekintenünk, hogy megtudjuk kik vagyunk valójában, milyenek voltunk és milyenek vagyunk.. mert sosem voltunk azok akik lehetnénk! Ha eléred mindezt, nincs akadály. Mert örülni tudsz mindennek.. egy apróságnak, minden hétköznapi ugyanakkor létfontosságú szükségletnek, ez lehet, akár a levegő, a víz, az étel és stb.

Sokan egy kudarcba képesek "belehalni", mert nem tudjak elengedni a múltat, mert nem tudnak hinni a jó dolgokban és jót látni a rosszban, de vannak, akik egy kudarcból képesek okulni, fejlődni és ezáltal szebbé tenni a világot, a saját világukat.. Ezek az emberek az égre nézve nem csak napot, hanem fényt is latnak, a tengerre nézve nem csak vizet, hanem hullámokat is.. röviden: élnek! Nem köszönetet kell mondani minden egyes napnak, amit megélünk, hanem örülni kell annak.. örülni, mert megéltük.. nincs erősebb köszönet, mint boldognak lenni, mert ami nem öl meg az csak erősebbé tesz.

Semmi sem az, aminek látszik.. de ez nem jelenti azt, hogy nem jó vagy jobb! Ha képes vagy elfogadni a kudarcot, és tanulni belőle, akkor képes vagy élni is.. Mert a problémáink többségét a "miért?" okozza, a "miért?" mert nem vagyunk hajlandóak várni bizonyos kérdések megválaszolására, nekünk rögtön kell minden.. és meg is kapjuk! De hogyan? - úgy, hogy a fő szponzorunkat hívjuk segítségül, aki nem más, mint a "pesszimizmus", és a válasz már nem számit, mert úgyis romba dönt mindent.

”Vannak válaszok, amelyeket nem szabad szavakban elmondani, hanem tettekben kell megvalósítani.”

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üdv olvasó,

Amennyiben megjegyzésed közzétennéd -megkérlek, hogy lehetőleg névvel tedd azt.

Megértésed köszönöm.

Meséld el :)

I See U - Mutasd meg magad
Névnap és dátum script