2013. február 15., péntek

Őszintén..
















Az őszinteség szabadságot ad! Az aki mellőzi és cselekhez folyamodik, bezárja magát egy olyan erődbe, aminek olyan láthatatlan falai vannak, amik akadályozzák az élet legtöbb területén. Ezek a falak kezdetben védelemre szolgálnak, de rendszeresen fájdalmat okoznak szűkösségük miatt, annak aki felépítette őket. Szárnyalni falak között lehetetlenség, mert mindig lesz alkalom az ütközésre.

Mindenki a szabadságot szeretné és nem vágya a börtön. Van egy jó vagy rossz hírem döntsd el: az erőd falai előbb vagy utóbb leomlanak, így az őszinteséghez tartozó igazság megmutatja magát. Senki nem bír végtelen ideig börtönben élni, ha egyszer a szabadságot is választhatja.

Sokan rettegnek a következményektől, ezért szükségét érzik a védelemnek, amik látszólag megvédi a szörnyűségektől. Reménykednek, hogy soha nem derül ki féltett titkuk, amiket elzárnak az illetéktelenek elöl. Az igazságot viszont nem lehet bizalmi, de bizalmatlansági körbe sem sorolni. Az igazságnak nincs szüksége védelemre, támadni is fölösleges, mert nincs rejtegetnivalója, ezért nyitott és mindenkihez szól, nem tagad ki senkit és nem fogad be senkit sem, mert mindenki hozzátartozik.

Aki falak mögé húzza az életét azért teszi, mert valakitől vagy valamitől el szeretne bújni és azt mondja lesz aki a bizalmába férkőzhet, mert bízik benne és lesz aki a falakon kívül marad, mert veszélyesnek tűnik. A csalódás legjobb táptalaja a szelektálás, de az aki nem épít védelmi rendszereket, azt támadni is lehetetlen, mert lehetetlen fogást találni rajta így visszaélni is lehetetlen olyannal, ami nem volt elzárva.

Az őszinteség nem a kiszolgáltatottságról szól, mert tisztelettel és megbecsüléssel jár. Csak is a látszólagos bizalmon alapuló szelektálással lehet visszaélni, de az őszinteséggel nem. Az a bizalom, amit eddig valakihez kapcsoltál, könnyen felborítható, de nem az emberrel lesz baj, hanem a falakkal. Becsapod magad, ha a másikra fogod a csalódásod. A csalódásod a falad jelenlétéről szól, amiket le kell rombolni azért, hogy soha többé ne élj meg hasonlót sem, mert bármilyen magasra is építed, soha nem lesz elég biztonságos, de egyre jobb lesz a börtönöd is.

Az őszinteség nem csak egy vagy két valakire tartozik, hanem mindenkire. Az őszinteség hozzáférhetőséget biztosít, nem egy széfben őrzött kitüntetés néhány ember számára. A széf tartalma előbb vagy utóbb napvilágra kerül és egyértelműen cincálnak szét azok, akiket hazugsággal, csalafintasággal illettél meg. Mindenki a saját életének okozója, így nincs olyan helyzet, ahol muszáj lenne kihagyni magadat és elfedni az igazságot.

Értem a félelmed és a védelmed is, de ezekből lesz mindig olyan erőszakos szituáció amiből egyenesen arányos az a következmény, ami átveréshez és csalódásokhoz vezet. Az őszinteség olyan tekintélyt és tiszteltet ad, amin lehetetlen átgázolni. Nyisd ki a kapud, legyél őszinte, mert az őszinteség is olyan jutalommal jár és felelősségtudattal, amiből egyenesen arányos az a jutalom is, ami arról a nagyszerű személyiségről szól, aki eddig nem használtál és rejtegettél. Vedd elő magad és mutasd meg őszintén egyéniséged!

Nincs értelme kirekeszteni magad az életedből és szűkös körülményeket teremteni azzal, hogy rettegsz és félsz a következményektől, mert a következmények bármilyenek lehetnek, ha engeded nekik, 180 fokot fordulnak a kedvedért. Nélküled képtelen bármi is változni. Vedd elő az őszinteséggel saját magad és meglesz a várt eredmény is!

A rettegésből és félelemből, rendszerint az orrodra koppintanak, amik aztán további elszigetelődést eredményezhetnek, ha hagyod. Őszinteség hiányával, kihagyod pont abból az életből saját magad, amit megérdemelhetnél, de a falak mögül csak szemlélő vagy. Látod ahogy mások repkednek, dúskálnak az érzelmi és anyagi boldogságban, pont olyanokban, amik neked is járnak. Megérdemled az akadályok nélküli őszinte életet, mert tudom, hogy mindenki meg is kapja, aki őszintén vállalja saját magát. Az életben mindenki rád kíváncsi, téged akar értékelni és nem helyetted valaki mást!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üdv olvasó,

Amennyiben megjegyzésed közzétennéd -megkérlek, hogy lehetőleg névvel tedd azt.

Megértésed köszönöm.

Meséld el :)

I See U - Mutasd meg magad
Névnap és dátum script