2010. március 16., kedd

Szerencse(vagy szerencsetlenseg)..

Élt valaha egy szegény ember. Volt neki egy fia és egy lova. Egy napon eltűnt a szegény földműves lova. A szomszédai sopánkodva mondták neki: "Micsoda balszerencse, hogy megszökött a lovad!" Az öreg földműves igy válaszolt: " Ki tudja, hogy ez jószerencse vagy balszerencse."
A szomszédok azonnal rávágták: " csakis balszerencse lehet!"
Egy hét múlva visszatért a földműves lova és húsz vadló követte őt. Jöttek a szomszédai, hogy együtt örüljenek vele: "Micsoda szerencse, hogy visszajött a lovad és még húsz másik lovat is hozott!"
Az öreg erre azt válaszolta:" Ki tudja, hogy ez jószerencse vagy balszerencse." Eltelt egy nap. A földműves fia sz egyik vadlovon lovagolt, a ló felbukott, és fiú eltörte a lábát. Jöttek a szomszédok és sopánkodtak:"micsoda balszerencse!"
A földműves erre azt mondta:" Ki tudja, hogy ez jószerencse vagy balszerencse."
Néhány szomszéd mérgesen igy szólt:" Hát persze, hogy balszerencse, te buta öreg bolond!"
Eltelt egy hét , és egy hadsereg vonult át a városon. Az összes egészséges, fiatal férfit besorozták, hogy távoli országban csatázzanak. A Földműves fiát, mivel eltört a lába , hátrahagyták. A szomszédok ünnepelve mondták:" mekkora szerencse, hogy a fiad hátramaradt!" A földműves igy válaszolt:" Ki tudja..."

Egész életünket eltölthetjük azzal, hogy az eseményeket elemezgetjük: " Ez jó, ez nem jó!" De ez teljesen hiábavaló. Sajnos hajlamosak vagyunk az eseményeket "Katasztrófának" cimkézni még akkor is, ha csak az egy százalékát látjuk a teljes képnek.

(Andrew Matthews: Halgass a szívedre!)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üdv olvasó,

Amennyiben megjegyzésed közzétennéd -megkérlek, hogy lehetőleg névvel tedd azt.

Megértésed köszönöm.

Meséld el :)

I See U - Mutasd meg magad
Névnap és dátum script