2010. április 13., kedd

Mi a Szerelem..(?)

A szerelem nem más mint egy fantasztikus szabad érzés.. szabad mert teljesen önmagad vagy.. ŐSZINTE MAGADHOZ. Nem kell, hogy hazudj magadnak csak szabadon szeress, önzetlenül, határtalanul, mindent és mindenkit körülötted. De legfőképpen önmagad. Olyan Egynek érzed magad, úgy érzed megtaláltad a másik feled.. és valójában meg.. hisz a szerelem érzése alatt érzed igazán azt a teljességet ami aztán mint egy hatalmas hajtóerő.. visz minket a másik dimenzióba.

DE!

De ott nagy hibát követünk el, hogy átvisszük ezt az érzést a kapcsolatainkba.. ennek az érzésnek hatóerőnek kell maradni, útmutató.. hogy tudjuk mit kell elérjünk az életünkben önmagunkkal. Ha már minden napos életedben mindig, éjjel nappal szerelem érzetét érzed. Tehát elfogadod Önmagad, társadat, a környezetedet és csak SZERETESZ mindent és mindenkit, őszintén és önzetlenül. Minden nap SZERELEM érzése fog minket Egyé tenni. Hát nem pont ezért tanuljuk az a sok fajta elemzést, gyakorlatot.. önmegismerést(?)

Akkor ha a SZERELEM hajtóerő. Mit keressünk a társunkban..?

Őszinteséget, hogy kevesebb és kevesebb álarcot kelljen felvenni, hogy menjen a kapcsolatunk. Az álarcot az alkalmazkodásra értem. Minél kevesebb az álarc annál könnyebb a kapcsolat.. de ha őszinték vagyunk egymáshoz az álarcok feloldódnak azzal ha egymást megértjük.. akkor már az alkalmazkodás átváltozik megértéssé, elfogadássá.. ami után már csak a szeretet él. Ha megtaláltad az őszinteséget, minden problémát könnyebben megoldasz. Ez után ha őszinték vagyunk egymáshoz a féltékenység kicsi jele sem tud mutatkozni hisz nem engedi a bizalmunk. A társunkat elfogadjuk és szeretjük őt és ezzel magunkat is a kapcsolatban. Így aztán az, hogy a társunk másikhoz hozzáér vagy akár megöleli, egyáltalán nem fog minket befolyásolni hisz bizalmunkat az őszinteség minden nap erősen tartja. A féltékenység érzése jön elő a bizalmatlanságból, őszinteség hiányából.

Még egy gondolat.. SZERETET..

Igazán mikor érezzük ezt az érzést?

Amikor adunk, adni jobb mint kapni azt szokták mondani és milyen igaz is.

Ha csak arra gondolunk, hogy a másik embernek miben tudunk segíteni (hallgatjuk problémáját, segítjük útjában, kis szívesség, semmi elvárás..). Adjuk önmagunkat adjuk szeretetünket mindenhol és mindenkinek őszintén és számítás nélkül.

Akkor, minden nap SZERELMET fogunk érezni.. és végre belső Énünket is megismerhetjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üdv olvasó,

Amennyiben megjegyzésed közzétennéd -megkérlek, hogy lehetőleg névvel tedd azt.

Megértésed köszönöm.

Meséld el :)

I See U - Mutasd meg magad
Névnap és dátum script